Priser inkl. moms

Om oss

Herbert

Jag heter Herbert och 1998 flyttade jag hem till Sverige efter 7,5 år i Singapore. Hade vant mig med värmen och ville att det skulle vara 23 grader hemma. Det gick bra med oljepanna med det skulle bli för dyrt i drift. Bergvärme fungerade inte heller för när det blev kallare behövdes det över 60 grader på elementen och det klarar inte bergvärmen. Då kom intresset för fläkten till nytta!

Jag började exprimentera med olika lösningar. Tangentialfläktar, radialfläktar och axialfläktar på olika sätt. Köket hemma blev till en verkstad och slutligen hade jag den nuvarande lösningen i plåt. Men det blev för komplicerat och inte optimalt som jag ville.

Jag förstod att det bästa skulle vara att göra den i plast men det var mycket svårare än jag kunde föreställa mig. Verktyget är väldigt dyrt och det tog ett år innan jag gav upp på det första verktyget. Det blev flera omkonstruktioner och ett tio gånger så dyrt verktyg. Efter några sömnlösa nätter beställde jag verktyget av Sveriges bästa verktygsmakare. Efter en vecka kom de tillbaka och talade om att de inte klarade av det.Till slut lyckades det och patentansökan var inne. Den första leveransen från Elementfläkten gick iväg den 17 december 2008.


Jag har höga ambitioner och satsar på högsta kvalité och vill bara ha nöjda kunder. Vad jag vet har jag lyckats med det.