Priser inkl. moms

Referenser

Referenser - Privatkunder

Joakim Storck - sparar mycket pengar och energi

Joakim Storck har jordvärme men trots detta hade han en hög uppvärmningskostnad när han jämförde med liknande hus. Efter att han prövade Elementfläkten så förändrades allt. Läs mer_om hur Joakim Storck lyckades sänka sin uppvärmningskostnad med mer än 40 procent!

Larz Grönberg - en mycket nöjd kund!

Larz är så nöjd att han gärna tar emot samtal från de som har frågor kring Elementfläkten. Klicka här för att se hur det ser ut hemma hos Larz Grönberg och vad han säger om Elementfläkten.

Klas Weman - Problem med kall källare löst


Klas Weman

Nu när vi installerat Elementfläkten på de tre vattenburna elementen slipper vi använda el-elementen och det är ändå inga problem att hålla temperaturen. Det känns faktiskt redan i källartrappan att det blivit skillnad. Även fuktproblemen har minskat. Vi har ett duschrum och vi brukar även hänga kläder på tork i källaren. Elementfläkten har luftcirkulationen att öka och det torkar upp mycket fortare. Jag hade inte väntat mig mer än ett par grader höjning av temperaturen i källaren eftersom jag bedömde det som att vi hade dålig cirkulation på vattnet i elementen. Jag blev positivt överraskad när jag såg att det var 24 grader i duschrummet.Läs mer

Gudmar Johannes - Problem med nedervåningen 

.

Vi placerade Elementläkten under de två stora vattenburna elementen i Gillestugan och kunde genast konstatera att värmen steg med 2 till 4 grader, lite varierande beroende på omständigheterna. Simsalabim, vårt problem var löst!  Läs mer

Tilläggas bör, att ljudnivån på fläktarna i praktiken var lika med noll. Bingo!!"


Gudmar Johannes

Bo Jadeborn - Värmeförflyttaren fungerar alldeles perfekt!

" Först och främst vill jag tacka för er snabba leverans av värmeförflyttaren vi fick i förra veckan. Den fungerar alldeles utmärkt och gör sitt jobb förträffligt. Den gick snabbt att få plats eftersom den var väldigt lättmonterad. Framför allt den är så tyst så man tror inte att den är påslagen".

Dieter Korff - Problem med imma på fönstren

"Jag fick imma på fönstren så fort det var frost ute och fann ingen möjlighet att få bort den. På mässan i Örebro såg jag Elementfläkten och tänkte att det var något för mig. Med en enkel konstruktion kan jag nu leda den varma luften förbi fönstren, helt och hållet innanför fönsterbrädan. Det fungerade bra och gjorde att imman försvann. Jag behöver inte köra fläktarna på full effekt och hör inte något buller."

Sven Nygren - Fuktigheten stiger endast till 60%

"Med Elementfläkten får jag både varmare och torrare trots att jag stängt av handuksvärmaren i duschen. Utan Elementfläkt tog det väldigt lång tid innan fukten försvann men nu så stiger fuktigheten endast till 60% när man duschar och sjunker snabbt ner till normalt värde. I tvättstugan har vi ställt om avfuktaren så att den bara går när vi hänger tvätten. Tvätten torkar ändå fortare tack vare Elementfläkten."

Roland Johansson - Ingen bra luft i källaren

"Vi hade precis bytt till bergvärme vilket i och för sig var bra men vi fick inte riktigt bra luft i källaren. På bomässan för tre år sedan hittade jag Elementfläkten och tyckte det skulle vara intressant att prova. Vi märkte skillnad direkt, nu sprids värmen ut direkt även om elementen inte är så varma, så vi är jättenöjda. Det har inte varit några problem med fläktarna, de har fungerat hela tiden, det enda vi gjort är att dammsuga dem någon gång. I gillestugan går fläktarna på normalfart och då hörs de knappast. I tvättstugan går de faktiskt på maxhastighet, det hörs då lite sus men det är inget man tänker på. Tvätten torkar nu mycket bättre."

Mikael Tormod - Kallt i lägenheten

"Vi hade tidigare bott i villa och där kan man ju själv ställa in värmen. Nu har vi flyttat till en hörnlägenhet som är längst upp och med stora fönster och jag tyckte att det var kallt. Jag fick höra av en bekant att han provat elementfläkten, så jag köpte tre stycken. Det blev väldigt varmt och skönt, bättre på golvet och en bra cirkulation på luften in i lägenheten. De var lätta att montera, det tar inte mer än tio minuter."

Gunnar Malmqvist - Kall drag från stora fönster

"Vi har rätt så stora glaspartier i vardagsrummet och de har några år på nacken, så det kommer ju in en hel del kyla, speciellt när det blåser ute. Jag var tvungen att vrida på så det blev varmt i hela huset, men tack vare elementfläktarna har jag nu kunnat dra ner värmen lite totalt men fått det mycket behagligare i vardagsrummet. Temperaturen har gått upp från 20 grader till 22. I och man sitter stilla i vardagsrummet när man kopplar av och tittar på TV är det ju där man vill ha det varmt."

Bo Granath - Golvdrag i gammalt 20-talshus

"Köket har alltid varit ett kallt utrymme, det har varit problem med golvdrag och vi löste det tidigare med att sätta in eldrivna värmefläktar. När vi skaffade bergvärme blev det ännu kallare eftersom inte murstocken var varm längre. Sedan ett par veckor tillbaka när vi nu haft elementfläkten har det fungerat mycket bättre, det är riktigt skönt i köket och framförallt har golvet blivit mycket varmare."

Monica & Torbjörn Müllback - Elementskydd stängde in värmen

Eftersom vi har elementskydd stängs värmen in något.

Läs mer Elementfläktarna gör så att värmen sprids från radiatorerna ut i rummen och det blir en jämn behaglig värme och även kallras från fönstren har eliminerats. Ljudet från fläktarna är endast ett svagt sus när det är tyst i huset.

En annan positiv effekt är att när tanken är tom och inne temperaturen har sjunkit något och man värmer upp tanken igen så går det väldigt fort att komma tillbaka till vald temperatur eftersom värmen sprids mycket snabbare.
Nu när vi har använt fläktarna en längre period så har vi sänkt ut temperaturen till radiatorerna med ca 7 grader istället för 5 grader."

Elementskydd

Elementskydd med Elementfläktar

Mats Gabrielsson - Känd från SVT's draknästet

"Det är konstigt att ingen annan har gjort den här produkten tidigare!"

Birgitta Ranada - behaglig och Jämnare temperatur

Jag har bl.a ett gammalt lantkök och vissa mornar på vintern kunde kännas svala. Men med fläktarnas hjälp är det problemet borta(även förra vintern som ju var bedrövlig) och  temperaturen utjämnad. Samma sak gäller i det lite större rummet som hade samma problem som köket men som nu håller en behaglig jämn fördelning av värmen. Läs mer

Göran Andersson - Behålla värmen i köket

I vårt hus, som är byggt 1932 elementarean i köket något underdimensionerat. Så länge vi använde olja och även pellets som uppvärmnings medium var det inget problem att hålla en hyfsad temperatur i köket, även vid kall väderlek.

För tre år sedan lät vi installera en luft/vatten värmepump. Vilken ej ger så hög framlednings temperatur. Första året inget problem eftersom vintern var måttligt kall. De två senaste åren har ju vintrarna varit bistra och därför kan vi konstatera att elementfläkten har varit en förutsättning för komfortabel temperatur i vårt kök. Vi kan därför rekommendera den till fastigheter med likartade problem.

Hannu Jerkku - Behöver inte dammsuga lika ofta

Nu fungerar de 2 element fläktarna som jag köpt, mycket bra. Jag har en golv yta på nedre våning på 67 m2 och kör fläktarna på 7,2 V. Temperaturen har ökat med 1 grad, det kanske inte låter mycket men komfort ökningen med icke igen immade rutor närman lagar mat och att man får jämn värme över hela ytan är viktigt. Största skillnaden jag märker är att som jag gör värmer mindre nattetid, 2400-0500 18'C nattetid. 21'C dag tid, tidigare när man kom ner på morgonen omkring kl 0700am. var det kallt ner mot 18'C, numera har ja nästan 20'C.

Därför vill jag beställa några element fläktar till för över våningen så att jag kan utnyttja undervånings värme, speciellt när jag har värmer i bras kamin. Läs mer

Gun-Lis & Kjell Forsell - Från 16 till 20 grader!

Jag köpte två stycken elementfläktar av er i början av december månad, som vi nu har monterat i en utbyggnad som är gjord på vårt hus, tidigare hade vi en temperatur av ca 16 grader i vårt sovrum och golvet var iskallt nu efter installationen av fläktarna så håller det en temperatur av 20 grader och hela vårt hus känns användbart. Det är helt otroligt vilken skillnad dessa fläktar gör. Den bästa julklapp vi skaffat oss!

Helena - Lättklädd på nyårsafton!

Gubben kom idag hem med elementfläktarna vi köpt hos er i Örebro..och vilken hit!!! Från att ha gått med fleecetröja och tofflor var eviga dag har vi idag på nyårsafton (bara timmar efter installationen) gått om kring i jeans och kortärmad tröja. Själv kunde jag ha nyårsblåsan, en ärmlös klänning! Det kunde vi inte, i vår vildaste fantasi, ha föreställt oss ens igår..!! Stort stort tack för att du har lagt ner själ och hjärta för att få fram en bra och billig värmelösning för oss villaägareHa ett riktigt gott och framgångsrikt 2010!

John - Ser fram emot fler produkter från A-Energi!

Sambon skrev nyss hörde jag! Kan bara instämma, grymt positiva är vi. Kommer absolut att se till att du förhoppningsvis får flera kunder. Som jag sa så hade jag 17°C inne i morse. När jag kom hem och installerade grejorna ca kl 14-15.00 så hade vi runt 18-19°C i normala fall tänder vi ca 20 värmeljus plus lite stearinljus, nu har vi inte tänt några ljus och vi har 21.7°C och det ökar… skall bli intressant i morgon bitti att se skillnaden mot i morse. Gott nytt år på er och tack för en superbra produkt och en härlig service. Ser fram emot flera produkter från A-Energi!

Holmgren - Varmare golv!

Kanon! Har lågt i tak. Kalla golv hett uppe i taket. Jättenöjd. Varmare golv och inte så varmt i taket.


Bengt och Margrethe - Elementfläkten var pricken över i-et! 

Elementfläkten var pricken över i-et.För snart sju år sedan bytte vi från oljeeldning till bergvärme, en mycket bra investering. Bergvärmen har hittills funderat klander fritt och mycket billigare än oljan. Tyvärr tappade vi strålnings värme från oljepannan och murstocken, vilket gjorde att vi fick ett sämre klimat i källarvåningen. Läs mer


Laile Anveros - Från det kallaste rummet till det varmaste!

Hej Herbert! Köpte några fläktar av dig strax före jul. Det har funkat bra och vårt vardagsrum har nog gått ifrån att vara husets kallaste till det varmaste! Läs fler:

Referenser - Energismart Kyrka

Referenser - Askums Kyrka

I Askums Kyrka installerades Elementfläkten i kyrkan och tillhörande lokaler. Installationen färdigställdes 2009 och 2011 hade kyrkan sparat 43 194 kWh. Kyrkan blev tack vare vårt koncept Energismart Kyrka utsedd till den kyrka med lägst energiförbrukning vid en jämförelse av 62 andra kyrkor i Göteborgs stift.

Referenser - Sexdrega Kyrka

I Sexdrega Kyrka ökade temperaturstegringen från 0.8 grader/timme till 1.8 grader/timme efter att Elementfläkten installerades. Detta trots vinterkyla på -20 grader. Sexdrega Kyrka har också gjort sig fria från olja som spetsvärme.
Referenser - Företagskunder

Referens - WTMG

Företagskunder - WTMG - Elementfläkten installerad!